Waarom fun coocking

Onderstaande ervaring heb ik op gedaan in mijn voormalig party centrum. Uiteraard alleen in die tijd dat wij het zelf exploiteerden. (Zie: Beste bezoeker).

Van de arrangementen die wij mochten aanbieden bij bedrijfs- en familiefeesten werd voor 60% gekozen uit CREATIEF TAFELEN.
Dit betekende dat de gast zelf bezig was met het bereiden van vlees- en groente-producten op een steengril of gourmetstel.

Wat is het nadeel van de steengril:
  • Meestal wordt de steen ingestrooid met zout. Zout is hygroscopisch en onttrekt vocht (Vleessappen) aan het vlees.
  • Het vlees heeft een droog contact met de steen, waardoor het snel kan verbranden en de bovenkant maar langzaam gaar wordt. Door het product dikwijls te draaien, kun je dit enigszins voorkomen.
  • We grillen dikwijls met minimaal 4 personen op een steen waardoor smaak- en allergie-overdracht geen uitzondering zijn. (Wanneer jij jouw vlees bakt op een plek waar zojuist een ui op gebakken is, dan proef je dat).
  • De steen moet eerst 30 minuten in een oven of op een elektrisch toestel verhit worden voordat het gebruikt kan worden voor te grillen. Deze lange voorbereidingstijd is een nadeel voor de toch al hectische keuken van de horeca. (Je moet snel kunnen schakelen binnen het bedrijf).
Wat is het nadeel van het gourmetstel:
  • Het bijvullen van de brandvloeistof in de branders is een lastige operatie die niet uitgesteld kan worden. (Het bakproces wordt dan onderbroken).
  • Het (per ongeluk) omstoten van een pannetje gebeurde regelmatig. Af en toe kwam het ook voor dat gasten vetvloeistof op hun lichaam kregen. (Het feest kreeg hierdoor een negatieve wending).
Pluspunten van de Fun Coocking tafel:
  • Elke persoon bakt/grilt apart op zijn eigen keramische plaat van 20 x 13 cm. Je doet dit naar eigen keuze met of zonder bakvloeistof.
  • Wil je een schone plaat? laat het even weten. Met een druk op de knop nemen we de gebruikte plaat eruit en klikken we de nieuwe erin. Binnen enkele minuten is de plaat op temperatuur en kun je doorgaan met kokkerellen.
  • Geen omvallende pannetjes, geen bijvullen van brandvloeistof en niet het opnieuw opwarmen van de steen.
  • Wel je biefstukje met champignons bakken in een heerlijke jus. De keramische plaat blijft continu op de juiste temperatuur, en de energiebron hoeft nooit bijgevuld te worden (220 Volt).
  • Een top design: Twee matzwarte keramische platen die in de tafel liggen (hoogteverschil 3 millimeter). Geen hinderlijk toestel met losliggende kabels of moeilijk te vervangen gasflesjes.
  • Door de beperkte oppervlakte van de keramische platen en uitgeteste bakvloeistof is de rookontwikkeling minimaal. (Het vermogen van de keramische bak/grill-plaat is slechts 210 Watt).

Wat ons bezig hield …